22. huhtikuuta 2013

Karkumatka metsässä

Käytiin Evan ja Annen + ystäväni kanssa eilen ekaa kertaa tänä keväänä kunnon metsälenkillä. Suurimmaksi osaksi oli sulaa, mutta välillä oli vielä ihan märkä/luminen maa. Piettiin Evaa tosiaan irti metsässä, kun yhtäkkiä se katosi näköpiiristä. Huueltiin ja huhuiltiin, mutta ei kuulu missään. Lähettiin sitten ettimään hetken päästä sitä ja rämmittiin metikössä. Huomattiin Eva n. 10 m päästä meistä ja kutsuin Evaa, se ei kuitenkaan kuullut eikä nähnyt yhtään mitään, vaan lähti rakettina toiseen suuntaan. Ihmettelin, että mitä hittoa se oikein meinaa. Taas etittiin jonkun aikaa, kun se tuli takantamme jostain kaukaa. Kutsuin sitä, mutta ei edes katsekontaktia ottanut. Sanoin kaikki sanat mistä se kotona innostuu mm. "Kassu tulee/lähetään/missä Anne", mutta ei, ei edes vilkaissut. Nyt vasta huomasin, että se oli haistanut jonkun hajun. Joku eläin oli varmaan hetki sitten kulkenut metsässä koska Eva ei yksinkertaisesti kuunnellut yhtään ja seurasi vain omaa nenäänsä. Lopulta Eva meni kuusen alle nuuhkimaan ja kun se tuli pois sieltä sain sen kiinni.

Vielä kiinniottamisen jälkeenkin, kun lähettiin toiseen suuntaan, Eva oli koko ajan vetämässä takaisinpäin ja oli vieläkin vähän kuuro. Huhhuh, Eva pitäisi viedä johonkin jälkiharjoituksiin, että saisi käyttää tuota nenäänsä johonkin viisaampaan.

Agilityssa käytiin viimeeksi 2vk sitten, mutta nyt päästään torstaina taas reenimään. Toivottavasti Eva ei ole omissa maailmoissaan siellä, koska se aina keväisin tuppaa olemaan enimmäkseen oman nenänsä viemänä.

Ei kommentteja: